Adaptació sense presses

Afrontant una nova situació.

Els primers dies són un temps d’emocions intenses i molt probablement contradictòries, en els que infants, famílies i també educadores estem nerviosos i il·lusionats. Normalment, els grans intentem dissimular, els petits però, actuen amb naturalitat i no acostumen a amagar els seus sentiments i estats d’ànim.

Cada infant és únic, i cada un té diferents manares de fer i de reaccionar: hi ha qui de seguida s’engresca amb alguna joguina, hi ha qui mira, qui explora, qui plora, qui demana a la seva mama o al seu papa… Tots, però, són allà, valents i capaços d’afrontar aquella nova situació.

És un temps especialment delicat i fràgil, i intentem treure’n tot el que això té de bo, doncs si els materials i l’espai ho permeten, i la nostra actitud ho potencia, podrem dedicar a cada infant molt de temps per començar-nos a conèixer, per posar-nos a la seva disposició i acompanyar-lo en aquest nou camí respectant la seva personalitat.

Al Bosquet d’estels busquem acompanyar el més respectuosament possible aquest temps de canvi des de la nostra actitud i també des de l’obertura del centre cap a les famílies, donant temps i oportunitats per a afrontar aquesta nova situació sense presses ni pressions.

Leave a Reply

%d bloggers like this: